Kuscular.net Güvercin Forum

Forumumuzdan Daha iyi Yararlanmak icin Lutfen uye olun

sokak güvercini başını sallıyor yem yemiyor

rosa76

New member
sokak güvercinlerine bakıyorum. birkaç saat önce güvercin balkona geldi yem yemiyor devamlı başını çeviriyor. sallabaş olmuş. kuş beslediğim için newcastle hastalığını daha önceden okumuştum. yalnız evimde muhabbet ve papağan ar hiç güvercin bakmadım b vitamini verdim sinir sistemi düzelsin diyerek. daha başka ne yapabilirim?

Admin

Administrator
Yönetici
B vitamini vermek isabetli olmuş sallabaşı kesin düzelten hiç bir ilaç duymadım şimdiye kadar kapatırsanız daha çok başını cevirir bence uçan sallabaşların kendini düzeltiğine şahit oldum daha önce Ve birde not sallabaş kuşla fazla haşır neşir olmayın papağanlarınıza bulaştırabilirsiniz.

rosa76

New member
sabah magnezyum b vitamini karıştırrak verdim az önce de beta glukan vedim yem yemiyor sürekli kafasını yere sürtüyor. bulgurdan bir tane gagasına attım yemedi aşağı bıraktı. olmayacak neredeyse bir gündür aç dün sabah biraz yemişti ama şimdi hiç yiyemiyor.

ben maske takıyorum eldivenle veriyorum korunaklı bir şekilde ilgileniyorum bulaşmasın diye uğraşıyorum ölümünü seyrediyor gibiyim çok kötü :(

Admin

Administrator
Yönetici
Eger hala ölmediyse pompa ile yem takviyesi yapmanız lazım düzelene kadar
yavru-besleme-pompasi_21.05.2019_8ead3b8.jpg

rosa76

New member
yem yiyemiyor sandım ama yem yiyormuş.bulgur süpürge tohumu hepsini afiyetle yiyor :) kas gevşetici verdim aspirin sarımsak hepsini veriyorum ama değişen bir şey yok. kutuda tatlı tatlı bana bakıyor :) eldiven dezenfektan maske kullanıyorum ama yine de kıyafete virüs gliyor sanırım dün gece bana baş ağrısı ve ateş geldi. papağana yaklaşmıyorum ama solunum yoluyla da geçiyormuş. kuşumun da iştahı azaldı gibi vitamin alacağım en iyi vitamin nedir acaba?
bu kuşu da atamıyorum o da beni iyileştir der gibi bakıyor. bu virütik hastalıklar çok zor

Admin

Administrator
Yönetici
Sallabaş için kuşçuların kullandığı bir tedavi yömntemide şu şekildeboynun arka kısmındaki tüyler yavaşça yolunur koyu kanı fark edeceksiniz kanlı yeri jiletle kesip kanı akıtıyorlar sallabaşın tedaviyöndemteleri arasında buda var

Diğer tedavi yöntemlerini alıntı yapıyorum

1.Bebek aspirini 100 gunde yarim tablet birde 7 gün boyuncada ele beslemen lazım gecmis olsu
Simdi diyeceksiniz bebek aspirin ne alaka aspirin kani sulandirir kan dolasimi duzeldigi zaman zaten kus ilesir ben uyguladim duzeldi

2.Salmotab kesin çözüm
3Kardeşim yanlış bilgi vermek istemiyorum ama ben samirsak ezdim tuz pul biber zeytinyağıyla karıştırıp 3 gün verdim Şu anda düzeldiler
4.kesin tedavisi yok...erken müdahalede...panteramisin iğne boyundan deri altı yaparsan..bol vitaminle çok düzenlemeler oldu . Duzelmeyende oldu
5Eczaneden eptandiyon al hapı 4 böl çok kötüyse 2 böl günde 1kere ver 1 hafta geçmeden duzeliyor

Ekli dosyalar

• 117232096_202900731266728_1528514103304583337_n.jpg
    117232096_202900731266728_1528514103304583337_n.jpg
    84.7 KB · Görüntüleme: 0